IdentifiantMot de passe
Loading...
Mot de passe oublié ?Je m'inscris ! (gratuit)
Navigation

Inscrivez-vous gratuitement
pour pouvoir participer, suivre les réponses en temps réel, voter pour les messages, poser vos propres questions et recevoir la newsletter

Play! Java Discussion :

Exception au runtime sur google app engine


Sujet :

Play! Java

  1. #1
    Expert confirmé

    Homme Profil pro
    SDE
    Inscrit en
    Août 2007
    Messages
    2 013
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Sexe : Homme
    Âge : 36
    Localisation : Etats-Unis

    Informations professionnelles :
    Activité : SDE

    Informations forums :
    Inscription : Août 2007
    Messages : 2 013
    Points : 4 324
    Points
    4 324
    Par défaut Exception au runtime sur google app engine
    Salut,

    J'arrive pas à déployer ma toute patite application play sur app engine.

    J'ai suivi le tuto du site de play, le déploiement marche mais au runtime je me mange :
    05-26 12:22AM 08.914 / 500 3861ms 4025cpu_ms 0kb Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.249.43 Safari/532.5,gzip(gfe)
    217.128.94.142 - - [26/May/2010:00:22:12 -0700] "GET / HTTP/1.1" 500 0 - "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.249.43 Safari/532.5,gzip(gfe)" "alaindefrancesite.appspot.com"
    I 05-26 12:22AM 11.268
    play.Logger info: Play! is running in Google App Engine
    I 05-26 12:22AM 11.629
    play.Logger info: Starting /base/data/home/apps/alaindefrancesite/1.342217205206869083/WEB-INF/application
    I 05-26 12:22AM 11.632
    play.Logger info: Module gae is available (/base/data/home/apps/alaindefrancesite/1.342217205206869083/WEB-INF/application/../modules/gae-1.0.2)
    E 05-26 12:22AM 12.086
    play.Logger error: Precompiled classes are missing!!
    E 05-26 12:22AM 12.727
    play.Logger niceThrowable:

    @62imn7p03
    Internal Server Error (500)

    Unexpected error
    Unexpected error : Application is not started

    play.exceptions.UnexpectedException: Application is not started
    at play.Invoker$Invocation.init(Invoker.java:101)
    at play.Invoker$DirectInvocation.init(Invoker.java:199)
    at play.Invoker$Invocation.run(Invoker.java:174)
    at play.server.ServletWrapper$ServletInvocation.run(ServletWrapper.java:463)
    at play.Invoker.invokeInThread(Invoker.java:59)
    at play.server.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:112)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:806)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1166)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.ParseBlobUploadFilter.doFilter(ParseBlobUploadFilter.java:97)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.SaveSessionFilter.doFilter(SaveSessionFilter.java:35)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.TransactionCleanupFilter.doFilter(TransactionCleanupFilter.java:43)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:388)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.AppVersionHandlerMap.handle(AppVersionHandlerMap.java:238)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.RpcRequestParser.parseAvailable(RpcRequestParser.java:76)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.JettyServletEngineAdapter.serviceRequest(JettyServletEngineAdapter.java:135)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime.handleRequest(JavaRuntime.java:250)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5838)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5836)
    at com.google.net.rpc.impl.BlockingApplicationHandler.handleRequest(BlockingApplicationHandler.java:24)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcUtil.runRpcInApplication(RpcUtil.java:398)
    at com.google.net.rpc.impl.Server$2.run(Server.java:852)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanRunnable.run(LocalTraceSpanRunnable.java:56)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanBuilder.internalContinueSpan(LocalTraceSpanBuilder.java:576)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.startRpc(Server.java:807)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.processRequest(Server.java:369)
    at com.google.net.rpc.impl.ServerConnection.messageReceived(ServerConnection.java:442)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.parseMessages(RpcConnection.java:319)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.dataReceived(RpcConnection.java:290)
    at com.google.net.async.Connection.handleReadEvent(Connection.java:474)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.processNetworkEvents(EventDispatcher.java:831)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.internalLoop(EventDispatcher.java:207)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.loop(EventDispatcher.java:103)
    at com.google.net.rpc.RpcService.runUntilServerShutdown(RpcService.java:251)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime$RpcRunnable.run(JavaRuntime.java:413)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    E 05-26 12:22AM 12.728
    play.Logger error: Error during the 500 response generation
    java.lang.RuntimeException: Cannot load precompiled template /app/views/errors/500.html
    at play.templates.Template.loadPrecompiled(Template.java:96)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:31)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:95)
    at play.server.ServletWrapper.serve500(ServletWrapper.java:360)
    at play.server.ServletWrapper$ServletInvocation.run(ServletWrapper.java:465)
    at play.Invoker.invokeInThread(Invoker.java:59)
    at play.server.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:112)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:806)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1166)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.ParseBlobUploadFilter.doFilter(ParseBlobUploadFilter.java:97)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.SaveSessionFilter.doFilter(SaveSessionFilter.java:35)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.TransactionCleanupFilter.doFilter(TransactionCleanupFilter.java:43)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:388)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.AppVersionHandlerMap.handle(AppVersionHandlerMap.java:238)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.RpcRequestParser.parseAvailable(RpcRequestParser.java:76)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.JettyServletEngineAdapter.serviceRequest(JettyServletEngineAdapter.java:135)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime.handleRequest(JavaRuntime.java:250)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5838)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5836)
    at com.google.net.rpc.impl.BlockingApplicationHandler.handleRequest(BlockingApplicationHandler.java:24)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcUtil.runRpcInApplication(RpcUtil.java:398)
    at com.google.net.rpc.impl.Server$2.run(Server.java:852)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanRunnable.run(LocalTraceSpanRunnable.java:56)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanBuilder.internalContinueSpan(LocalTraceSpanBuilder.java:576)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.startRpc(Server.java:807)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.processRequest(Server.java:369)
    at com.google.net.rpc.impl.ServerConnection.messageReceived(ServerConnection.java:442)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.parseMessages(RpcConnection.java:319)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.dataReceived(RpcConnection.java:290)
    at com.google.net.async.Connection.handleReadEvent(Connection.java:474)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.processNetworkEvents(EventDispatcher.java:831)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.internalLoop(EventDispatcher.java:207)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.loop(EventDispatcher.java:103)
    at com.google.net.rpc.RpcService.runUntilServerShutdown(RpcService.java:251)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime$RpcRunnable.run(JavaRuntime.java:413)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    W 05-26 12:22AM 12.731
    /
    java.lang.RuntimeException: Cannot load precompiled template /app/views/errors/500.html
    at play.templates.Template.loadPrecompiled(Template.java:96)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:31)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:95)
    at play.server.ServletWrapper.serve500(ServletWrapper.java:360)
    at play.server.ServletWrapper$ServletInvocation.run(ServletWrapper.java:465)
    at play.Invoker.invokeInThread(Invoker.java:59)
    at play.server.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:112)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:806)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1166)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.ParseBlobUploadFilter.doFilter(ParseBlobUploadFilter.java:97)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.SaveSessionFilter.doFilter(SaveSessionFilter.java:35)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.TransactionCleanupFilter.doFilter(TransactionCleanupFilter.java:43)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:388)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.AppVersionHandlerMap.handle(AppVersionHandlerMap.java:238)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.RpcRequestParser.parseAvailable(RpcRequestParser.java:76)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.JettyServletEngineAdapter.serviceRequest(JettyServletEngineAdapter.java:135)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime.handleRequest(JavaRuntime.java:250)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5838)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5836)
    at com.google.net.rpc.impl.BlockingApplicationHandler.handleRequest(BlockingApplicationHandler.java:24)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcUtil.runRpcInApplication(RpcUtil.java:398)
    at com.google.net.rpc.impl.Server$2.run(Server.java:852)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanRunnable.run(LocalTraceSpanRunnable.java:56)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanBuilder.internalContinueSpan(LocalTraceSpanBuilder.java:576)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.startRpc(Server.java:807)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.processRequest(Server.java:369)
    at com.google.net.rpc.impl.ServerConnection.messageReceived(ServerConnection.java:442)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.parseMessages(RpcConnection.java:319)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.dataReceived(RpcConnection.java:290)
    at com.google.net.async.Connection.handleReadEvent(Connection.java:474)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.processNetworkEvents(EventDispatcher.java:831)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.internalLoop(EventDispatcher.java:207)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.loop(EventDispatcher.java:103)
    at com.google.net.rpc.RpcService.runUntilServerShutdown(RpcService.java:251)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime$RpcRunnable.run(JavaRuntime.java:413)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    C 05-26 12:22AM 12.749
    Uncaught exception from servlet
    java.lang.RuntimeException: Cannot load precompiled template /app/views/errors/500.html
    at play.templates.Template.loadPrecompiled(Template.java:96)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:31)
    at play.templates.TemplateLoader.load(TemplateLoader.java:95)
    at play.server.ServletWrapper.serve500(ServletWrapper.java:360)
    at play.server.ServletWrapper$ServletInvocation.run(ServletWrapper.java:465)
    at play.Invoker.invokeInThread(Invoker.java:59)
    at play.server.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:112)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:806)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1166)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.ParseBlobUploadFilter.doFilter(ParseBlobUploadFilter.java:97)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.SaveSessionFilter.doFilter(SaveSessionFilter.java:35)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at com.google.apphosting.utils.servlet.TransactionCleanupFilter.doFilter(TransactionCleanupFilter.java:43)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:388)
    at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
    at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.AppVersionHandlerMap.handle(AppVersionHandlerMap.java:238)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
    at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.RpcRequestParser.parseAvailable(RpcRequestParser.java:76)
    at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
    at com.google.apphosting.runtime.jetty.JettyServletEngineAdapter.serviceRequest(JettyServletEngineAdapter.java:135)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime.handleRequest(JavaRuntime.java:250)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5838)
    at com.google.apphosting.base.RuntimePb$EvaluationRuntime$6.handleBlockingRequest(RuntimePb.java:5836)
    at com.google.net.rpc.impl.BlockingApplicationHandler.handleRequest(BlockingApplicationHandler.java:24)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcUtil.runRpcInApplication(RpcUtil.java:398)
    at com.google.net.rpc.impl.Server$2.run(Server.java:852)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanRunnable.run(LocalTraceSpanRunnable.java:56)
    at com.google.tracing.LocalTraceSpanBuilder.internalContinueSpan(LocalTraceSpanBuilder.java:576)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.startRpc(Server.java:807)
    at com.google.net.rpc.impl.Server.processRequest(Server.java:369)
    at com.google.net.rpc.impl.ServerConnection.messageReceived(ServerConnection.java:442)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.parseMessages(RpcConnection.java:319)
    at com.google.net.rpc.impl.RpcConnection.dataReceived(RpcConnection.java:290)
    at com.google.net.async.Connection.handleReadEvent(Connection.java:474)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.processNetworkEvents(EventDispatcher.java:831)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.internalLoop(EventDispatcher.java:207)
    at com.google.net.async.EventDispatcher.loop(EventDispatcher.java:103)
    at com.google.net.rpc.RpcService.runUntilServerShutdown(RpcService.java:251)
    at com.google.apphosting.runtime.JavaRuntime$RpcRunnable.run(JavaRuntime.java:413)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    I 05-26 12:22AM 12.756
    This request caused a new process to be started for your application, and thus caused your application code to be loaded for the first time. This request may thus take longer and use more CPU than a typical request for your application.
    Mon application.conf :
    # This is the main configuration file for the application.
    # ~~~~~
    application.name=testPlay

    # Application mode
    # ~~~~~
    # Set to dev to enable instant reloading and other development help.
    # Otherwise set to prod.
    application.mode=prod

    # Secret key
    # ~~~~~
    # The secret key is used to secure cryptographics functions
    # If you deploy your application to several instances be sure to use the same key !
    application.secret=QHL73u9JV5eFtxpekMqCPvDtOI4BtN1EoOd3DgJmx0GUxlDZ5XYlGLLglmYU5Q0W

    # Additional modules
    # ~~~~~
    # A module is another play! application. Add a line for each module you want
    # to add to your application. Modules path are either absolutes or relative to
    # the application root.
    # They get loaded from top to bottom; Syntax: module.{name}={path}
    #
    # module.crud=${play.path}/modules/crud
    #
    # Keep the next line as is to help the play script to manage modules.
    # ---- MODULES ----

    # i18n
    # ~~~~~
    # Define locales used by your application.
    # You can then place localized messages in conf/messages.{locale} files
    # application.langs=fr,en,ja

    # Server configuration
    # ~~~~~
    # If you need to change the HTTP port, uncomment this (default is set to 9000)
    # http.port=9000
    #
    # By default the server listen for HTTP on the wilcard address.
    # You can restrict this.
    # http.address=127.0.0.1

    # Session configuration
    # ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    # By default, session will be written to the transient PLAY_SESSION cookie.
    # application.session.cookie=PLAY
    # application.session.maxAge=1h

    # JVM configuration
    # ~~~~~
    # Define which port is used by JPDA when application is in debug mode (default is set to 8000)
    # jpda.port=8000
    #
    # Java source level => 1.5, 1.6 or 1.7 (experimental)
    # java.source=1.5

    # Log level
    # ~~~~~
    # Specify log level for your application.
    # If you want a very customized log, create a log4j.properties file in the conf directory
    # application.log=INFO
    #
    # More logging configuration
    # application.log.path=/log4j.properties
    # application.log.system.out=off

    # Database configuration
    # ~~~~~
    # Enable a database engine if needed.
    #
    # To quickly set up a development database, use either:
    # - mem : for a transient in memory database (HSQL in memory)
    # - fs : for a simple file written database (HSQL file stored)
    # db=mem
    #
    # To connect to a local MySQL5 database, use:
    # db=mysql:user:pwd@database_name
    #
    # If you need a full JDBC configuration use the following :
    # db.url=jdbc:postgresql:database_name
    # db.driver=org.postgresql.Driver
    # db.user=root
    # db.pass=secret
    #
    # Connections pool configuration :
    # db.pool.timeout=1000
    # db.pool.maxSize=30
    # db.pool.minSize=10
    #
    # If you want to reuse an existing Datasource from your application server, use:
    # db=java:/comp/env/jdbc/myDatasource

    # JPA Configuration (Hibernate)
    # ~~~~~
    #
    # Specify the custom JPA dialect to use here (default to guess):
    # jpa.dialect=org.hibernate.dialect.PostgreSQLDialect
    #
    # Specify the ddl generation pattern to use (default to update, set to none to disable it):
    # jpa.ddl=update
    #
    # Debug SQL statements (logged using DEBUG level):
    # jpa.debugSQL=true
    #
    # You can even specify additional hibernate properties here:
    # hibernate.use_sql_comments=true
    # ...

    # Memcached configuration
    # ~~~~~
    # Enable memcached if needed. Otherwise a local cache is used.
    # memcached=enabled
    #
    # Specify memcached host (default to 127.0.0.1:11211)
    # memcached.host=127.0.0.1:11211
    #
    # Or you can specify multiple host to build a distributed cache
    # memcached.1.host=127.0.0.1:11211
    # memcached.2.host=127.0.0.1:11212

    # HTTP Response headers control for static files
    # ~~~~~
    # Set the default max-age, telling the user's browser how long it should cache the page.
    # Default is 3600 (one hour). Set it to 0 to send no-cache.
    # This is only read in prod mode, in dev mode the cache is disabled.
    http.cacheControl=3600

    # If enabled, Play will generate entity tags automatically and send a 304 when needed.
    # Default is true, set it to false to deactivate use of entity tags.
    http.useETag=true

    # WS configuration
    # ~~~~~
    # If you need to set proxy params for WS requests
    # http.proxyHost = localhost
    # http.proxyPort = 3128
    # http.proxyUser = jojo
    # http.proxyPassword = jojo

    # Mail configuration
    # ~~~~~
    # Default is to use a mock Mailer
    mail.smtp=mock

    # Or, specify mail host configuration
    # mail.smtp.host=127.0.0.1
    # mail.smtp.user=admin
    # mail.smtp.pass=
    # mail.smtp.channel=ssl

    # Execution pool
    # ~~~~~
    # Default to 1 thread in DEV mode or (nb processors + 1) threads in PROD mode.
    # Try to keep a low as possible. 1 thread will serialize all requests (very useful for debugging purpose)
    # play.pool=3

    # Open file from errors pages
    # ~~~~~
    # If your text editor supports opening files by URL, Play! will
    # dynamically link error pages to files
    #
    # Example, for textmate:
    # play.editor=txmt://open?url=file://%s&line=%s

    # Testing. Set up a custom configuration for test mode
    # ~~~~~
    #%test.module.cobertura=${play.path}/modules/cobertura
    %test.application.mode=dev
    %test.db=mem
    %test.jpa.ddl=create-drop
    %test.mail.smtp=mock

    # These features will be automatically enabled in the 1.1 release
    # For now you can enable them if you want
    # ~~~~~
    future.bindJPAObjects=true
    future.escapeInTemplates=true

    module.gae=${play.path}/modules/gae-1.0.2
    J'ai que du contenu statique pour le moment (j'ai désactivé tous ce qui était dynamique afin d'isoler le problème :/

    Mon application tourne correctement sur ma machine.

    Alain.
    http://alaindefrance.wordpress.com
    Certifications : SCJP6 - SCWCD5 - SCBCD5 - SCMAD1
    SDE at BitTitan

  2. #2
    Membre à l'essai
    Profil pro
    Inscrit en
    Novembre 2009
    Messages
    13
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Localisation : Belgique

    Informations forums :
    Inscription : Novembre 2009
    Messages : 13
    Points : 15
    Points
    15
    Par défaut
    Salut,

    D'après ce que j'ai compris de gae, on a pas les droits d'écriture, tu dois donc precompiler tes sources, puis générer le war et ensuite tu upload ce war dans gae :

    play precompile my_play_app

    play war my_play_app -o my_play_app.war

    Dans play en mode prod il precompile les sources au lancement de l'application, ce qui n'est pas possible sur gae du à ces restrictions et c'est pour ça que tu as cette erreur :

    play.Logger error: Precompiled classes are missing!!

  3. #3
    Expert confirmé

    Homme Profil pro
    SDE
    Inscrit en
    Août 2007
    Messages
    2 013
    Détails du profil
    Informations personnelles :
    Sexe : Homme
    Âge : 36
    Localisation : Etats-Unis

    Informations professionnelles :
    Activité : SDE

    Informations forums :
    Inscription : Août 2007
    Messages : 2 013
    Points : 4 324
    Points
    4 324
    Par défaut
    Salut,

    Merci beaucoup c'était ça

    Alain.
    http://alaindefrance.wordpress.com
    Certifications : SCJP6 - SCWCD5 - SCBCD5 - SCMAD1
    SDE at BitTitan

+ Répondre à la discussion
Cette discussion est résolue.

Discussions similaires

  1. Upload de fichier sur Google Apps Engine
    Par jlau89 dans le forum Servlets/JSP
    Réponses: 0
    Dernier message: 07/07/2011, 12h14
  2. Crud JPA/SPRING3/JSF sur google app engine
    Par rouissi.asma dans le forum Cloud Computing
    Réponses: 0
    Dernier message: 11/05/2011, 21h22
  3. Réponses: 0
    Dernier message: 25/10/2010, 14h18
  4. Série de billets sur Google App Engine
    Par benwit dans le forum Plateformes (Java EE, Jakarta EE, Spring) et Serveurs
    Réponses: 26
    Dernier message: 07/06/2009, 13h11

Partager

Partager
  • Envoyer la discussion sur Viadeo
  • Envoyer la discussion sur Twitter
  • Envoyer la discussion sur Google
  • Envoyer la discussion sur Facebook
  • Envoyer la discussion sur Digg
  • Envoyer la discussion sur Delicious
  • Envoyer la discussion sur MySpace
  • Envoyer la discussion sur Yahoo